BLOG - 22/08/18 Nieuw: diensten aanbieden in Google Mijn Bedrijf

In Google Mijn Bedrijf kan je vanaf nu diensten toevoegen. Hiermee kan je jouw producten of diensten weergeven in de zoekresultaten. Ideaal voor horecagelegen, gezondheidsbedrijven en dienstverleners! 

Snelle, hapbare content is nog belangrijker geworden. Google Mijn Bedrijf is sinds de opkomst van voice search onmisbaar. Al helemaal nu Google Assistent ook Nederlands begrijpt. Google speelt hierop in door de optie "menu en services" toe te voegen aan Google Mijn Bedrijf. Zo zien gebruikers meteen wat jouw bedrijf aanbiedt! 

Diensten en services

Google Mijn Bedrijf biedt alle basisinformtie over jouw bedrijf, zoals de openingstijden en reviews van klanten. Desondanks moet je voor diensten, zoals het bekijken van een meukaart, speciaal naar de website gaan. Met de nieuwe feature vermeld je de producten of diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Bezoekers zien de menu items onder de knop “menu” of “services”, afhankelijk van het bedrijf.

Hoe voeg je diensten of services toe?

  • Log in bij Google Mijn Bedrijf
  • Klik op Informatie
  • Klik op Services
  • Voeg alle informatie toe over het product/de dienst. Je kan de naam van de categorie toevoegen (bijvoorbeeld haarbehandeling) en hieraan een product of dienst koppelen (zoals knippen dames). Voeg daarna de prijs en beschrijving toe.
  • Klik op toevoegen

 

Inzicht in posts

Sinds kort is de functie Post Insights ook beschikbaar. Hiermee wordt het rendement van jouw berichtgeving duidelijk op Google Mijn Bedrijf. Deze statistieken laten de views, clicks en percentage van verandering zien van jouw berichten. De periode beslaat 7 of 28 dagen. Let wel op: het heeft een vertraging van drie dagen. Je vind Post Insights in de sidebar van je dashboard onder ‘Home’. 

Het optimaliseren van je bedrijfspagina is zeker nuttig. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de mensen die via hun smartphone winkelinformatie zoeken, binnen één dag een bezoek brengen aan die winkel (bron). Reden genoeg om je producten en diensten toe te voegen!

Bron: Advertise Community Google

Claire Kemperman
Ongewoon