BLOG - 06/06/18 Nieuw, Instagram shopping

‘Link in bio’. Eén van de meest gebruikte zinnen in Instagram-berichten van bedrijven. Lange tijd was je verplicht de link in je profiel te wijzigen, wanneer je in een Instagram-bericht verwijst naar één van de producten uit jouw webshop. Dit omdat er geen links konden worden toegevoegd aan Instagram-berichten. De klant moet dan vervolgens een lange weg afleggen, voordat hij bij het product is.

Daar komt nu verandering in met Instagram shopping! Vanaf nu kan je jouw producten taggen in je foto’s. Maakt het verkopen én kopen een stuk makkelijker.

Van post tot aankoop
Wanneer je een product in jouw foto hebt getagt, kan de gebruiker direct doorklikken. Op deze manier hoeft de gebruiker de app niet te verlaten en bezoekt hij de webshop binnen de app. Bedrijven kunnen per foto vijf producten taggen. Deze tags worden zichtbaar wanneer de gebruiker op de foto klikt. De prijzen worden dan in de foto weergeven en vervolgens kan de gebruiker doorklikken voor productinformatie. Met één druk op de knop is hij op de webshop, waar het product direct gekocht kan worden. Mochten hij nog even willen nadenken over de potentiële aankoop? Dat kan, je kan het product opslaan.

Wat zien mijn volgers?
In een onderstaand voorbeeld van onze klant Theeo & Theea klik ik op de tag in de foto. Vervolgens krijg ik een productafbeelding, omschrijving en prijs te zien. Met een druk op de knop ‘Shoppen’ kom ik op de productpagina van de website. Zo kan het product heel eenvoudig en snel gekocht worden. 

Instagram shopping Theeo & Theea

Voorwaarden
Instagram shopping is interessant voor alle bedrijven die online producten verkopen. De voorwaarde is dat jouw bedrijf een zakelijk Facebook- en Instagram-account beheert. Via Facebook kan je jouw producten in een catalogus zetten. Een mobielvriendelijke webshop is ook cruciaal. De website moet responsive zijn en op de landingspagina moet de bezoeker aankopen kunnen doen. Zodra dit voor elkaar is, is het mogelijk jouw klanten te verrassen met deze handige nieuwe functie. 

Anouk Loenen
Ongewoon