NIEUWS - 09/03/18 WHATSAPP MEANS BUSINESS

Gratis privéberichten, emoji’s, foto’s en video’s versturen. Dat zijn de functies die wij van WhatsApp kennen. Nu wil de wereldwijd meest gebruikte berichtenapp ook voor bedrijven aantrekkelijk worden. Wij laten je zien wat je moet weten over de nieuwe dienst ‘WhatsApp Business’.

Zakelijke WhatsApp belooft verbetering
Het succes van WhatsApp is onmiskenbaar. De gratis dienst heeft de ‘ouderwetse’ sms bijna verdreven. Steeds meer bedrijven willen de applicatie daarom ook voor hun klantenservice gebruiken. Het probleem: WhatsApp is gemaakt voor privégebruik. Slechts één klantenservicemedewerker kan met de dienst aan de slag. De zakelijke versie belooft verbetering.

B for Business
WhatsApp Business is speciaal ontwikkeld voor bedrijfeigenaren die voortaan makkelijker in contact willen komen met hun klanten. Ook de 1,3 miljard gebruikers kunnen door deze applicatie eenvoudig chatten met bedrijven die zij belangrijk vinden. Het mooie is dat de klant daar niets extra’s voor hoeft te downloaden.

De app biedt extra functies naast de mogelijkheden die we al kennen. Functies die er allemaal op zijn gericht om goede service eenvoudiger te maken. Zo kunnen bedrijven:

  • een bedrijfsprofiel ontwerpen met nuttige informatie voor klanten;
  • een vast nummer aan de applicatie koppelen; 
  • contacten van labels voorzien om ze makkelijker terug te vinden; 
  • automatische berichten laten versturen; 
  • berichtstatistieken inzien van succesvol verzonden, afgeleverde en gelezen berichten.


Beschikbaar in Nederland
Meer dan zes maanden werd WhatsApp Business getest door bedrijven over de hele wereld, waarvan ook enkele grote partijen in Nederland. Sinds januari kan je de app officieel downloaden, maar alleen door Android gebruikers. Een iOS-versie staat in de planning. Prijs? Nu nog gratis, maar straks niet meer. WhatsApp heeft al laten weten dat bedrijven uiteindelijk gaan betalen voor de zakelijke dienst.

Is de nieuwe app een investering waard? WhatsApp Business is niet de enige dienst die bedrijven en klanten verbindt. Ook Apple en Google brengen nieuwe producten op de markt. Wij houden de boeiende ontwikkelingen in de gaten.

Thalita Hauptmeijer
Ongewoon